torstai 20. kesäkuuta 2013

Operaatio: Punaisesta vaaleaksi

Tän kesäloman aikana oon päättänyt värjätä mun punaset hiukset vaaleiksi. Eli aijon saada oman hiusvärin takaisin, se on se suomalainen maantieharmaa. Tylsä väri, etten sanois.

Minkä takia haluan tehdä näin?
Yksinkertaista. En jaksa enään värjätä 3-4 viikon välein, ettei juurikasvu häiritsisi. En myöskään viitsisi ostella niitä "värihoitoaineita", että saan pidettyä punaisen punaisena pidempään ilman värjäystä. Mulla on myös hiukset huomattavasti ohentuneet viimeisen 5 vuoden aikana jatkuvan värjäyksen takia. Hiukset myös venyvät todella paljon..
Ensimmäisen kerran sain hiukseni värjätä 5. tai 6. luokalla, en nyt ihan tarkkaan muista, ja siitä asti on hiuksia tullut värjäiltyä milloin milläkin värillä. On ollut vaaleanpunaista, vihreää, sinistä, punaista (eri sävyinä), violettiä, mustaa jne jne..

Nyt siihen, miten saan punaisen värin pois päästäni mahdollisimman hellävaraisesti (??).
Ennen syväpuhdistusta(kuivissa hiuksissa)
1. Lopetin värihoitoaineiden käytön noin 2-3 vk sitten. 2.Aloitin varsinaisen vaalennus operaation 14. päivä. Pesin hiukset syväpuhdistavalla shampoolla normaalin shampoon sijaan. 3.Seuraavana päivänä laitoin syväpuhdistavan shampoon kuiviin hiuksiin ja annoin olla n. 30min (olis kauemminkin saanut olla) pesin sen pois ja kyllä vain väriä lähti siinä samalla (tästä luin joltain blogilta). Sitten vaan hoitoainetta hiuksiin useammaksi minuutiksi, kun tuntu että hiukset oli ton syväpuhdistavan jälkeen tosella kuivat.
4.Annoin hiusten rauhoittua seuraavaan päivään ja laitoin rypsiöljyä hiuksiin. Rypsiöljyn annoin hiuksissa olla tunnin verran ja huuhtelin pois. Huuhtelun jälkeen käytin normi shampoota ja hoitoainetta. Ei ollut hiukset rypsiöljyn jälkeen kuivat ja karheat. 5.Seuraavana oli taas vuorossa syväpuhdistava shampoo kuiviin hiuksiin. Tällä kertaa annoin vaikuttaa n. tunnin ja väriä lähti taas!

Syväpuhdistuksen ja öljyn jälkeen
Toisen syväpuhdistuksen jälkeen





















6. Seuraavana päivänä laitoin öljyä latvoihin ja illalla pesin normishampoolla ja jätin hoitoaineen laittamatta, koska suihkun jälkeen laitoin hiuksiin jätettävää hoitoainetta. 7. Kesäkuun 19. päivänä laitoin värinpoiston päähäni ja annoin vaikuttaaa ohjeiden mukaisesti. Vähän kyllä arvelutti ruveta laittaa värinpoistoa hiuksiin, kävi muutaman kerran meinaan mielessä, että mulla ei oo hiuksia tän operaation jälkeen ja värjäys vaiheessa silmät vuosi vettä - oli niin voimakas haju. Toisin kuitenkin kävi, mulla on edelleen hiukset päässä, väri on vaan aikas mielenkiintoinen.

Väri riippuu siitä millaisessa valossa katsoo, mutta tämä on aika lähellä totuutta

Mun värjäys loppu tähän, katsotaan mitä kesä saa aikaan hiuksille. Seuraavaks olis tarkotus värjätä vasta syksymmällä hieman ruskeaa.

Kiitos ja kumarrus!


2 kommenttia:

  1. Millä vaalennusaineella vaalensit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein muistan niin loreal paris - super blonde creme :)

      Poista